Verenigingen

Nationale Diabetes Challenge nu ook in Velp

Foto: Studio Rheden

VELP – Het gezondheidscentrum Velp doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2018. Patiënten worden uitgenodigd om vanaf half april wekelijks mee te komen wandelen op weg naar een betere gezondheid.

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar omdat bewegen goed is voor iedereen, mogen ook mensen zonder diabetes komen meelopen. Uit onderzoek is gebleken dat wandelen een effectieve behandeling is bij en ter voorkoming van diabetes.

Bij het wandelen wordt rekening gehouden met ieders niveau. De te lopen afstanden worden geleidelijk opgevoerd, zodat na enige tijd iedereen tenminste 5 km kan meelopen.

De NDC is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. Een gezondere leefstijl doet vaak de klachten verminderen. Soms komen mensen met diabetes 2 zelfs van hun medicijnen af.

Op dinsdag 10 april om 16:00 uur is er een informatiebijeenkomst in het Gezondheidscentrum aan de Rozendaalselaan 34. De wandeltraining duurt 20 weken. De eerste is op 17 april.  Zaterdag 29 september is de landelijke afsluiting.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten