Streeknieuws

Onbegrip in Velp: stroomkastje staat precies voor historisch gemaal

Foto: Studio Rheden

VELP – Het is een bouwwerk van bijna 150 jaar oud: het voormalig gemaal ‘De Volharding’ bij Velp. Het is een monument, maar nu is er onlangs door netbeheerder Liander pal voor het monument een elektriciteitskast gezet. Onbegrijpelijk vinden ze in Velp.

‘Wat er voor staat is echt een afschuwelijk ding’, zegt een voorbijganger. Een andere voorbijganger vindt dat dit kastje absoluut niet in de omgeving past. Volgens sommigen had het elektriciteitskastje veel beter op het bedrijventerrein een stukje verderop gezet kunnen worden.

Liander laat in een reactie weten dat de kast nog niet aangesloten is en in principe nog verplaatst kan worden. Daarover is de netbeheerder in gesprek met de gemeente Rheden en het waterschap.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten