Ondernemers in Velp balen van wegwerkzaamheden

Foto: Studio Rheden

VELP – De ondernemers in het centrum van Velp balen van de wegwerkzaamheden in Velp en omgeving. De Arnhemsestraatweg in Velp en de Schelmseweg in Rozendaal zijn al een tijd afgesloten door wegwerkzaamheden en dat merken de ondernemers in hun portemonnee.

‘Bij branches die echt afhankelijk zijn van al het traffic dat hier normaal door de straat komt, is een flinke omzetdaling merkbaar. En dat is gewoon zonde. Dan merk je toch echt dat door die werkzaamheden veel minder mensen ons weten te vinden, zegt Barbara Nederhoed van de ondernemersvereniging BIZ Velp.

Luister hier naar het gesprek met Barbara Nederhoed van de ondernemersvereniging BIZ Velp op Studio Rheden Radio.

De ondernemers hadden afgelopen week een brandbrief naar de gemeente Rheden gestuurd. ‘Tot voor kort was de bebording van de gemeente niet optimaal.’ Na contact met de gemeente is dit volgens Nederhoed nu beter.

Werkzaamheden tegelijkertijd

Ook steekt het de ondernemers dat er naast de Arnhemsestraatweg in Velp ook tegelijkertijd gewerkt wordt aan de Schelmseweg in Rozendaal. ‘Dan heb je een omleiding die ook weer niet mogelijk is. Daardoor wordt het steeds lastiger om ons te vinden.’

Tot de zomer blijft het behelpen

Voorlopig blijft het behelpen voor de ondernemers in het centrum. Eind april gaat de Arnhemsestraatweg in Velp en de nieuw aan te leggen rotonde open. Daarna gaan tot de zomer de Nordlaan, Daalhuizerweg en het stuk van de Arnhemsestraatweg in de richting Arnhem op de schop.