Streeknieuws

Edybrug bij Spankeren wordt vervangen, tot augustus omleiding

Foto: Studio Rheden

DIEREN – De Edybrug ter hoogte van de Kanaalweg bij Spankeren wordt vervangen. Daardoor is het sinds maandag niet meer mogelijk om over de brug te rijden.

De nieuwe brug wordt breder en er komen verkeerslichten. Auto’s en vrachtwagens worden tijdelijk omgeleid via de Kanaalweg-rotonde Imboslaan en de Van Rensselaerweg. De fietsdoorsteek naar de Van Rensselaerweg wordt tijdelijk geschikt gemaakt voor auto’s en vrachtwagens.

Fietsers en voetgangers van en naar Spankeren worden tijdelijk omgeleid via de Spankerensebrug. De werkzaamheden zijn naar verwachting in augustus klaar.

De Edybrug is in de jaren zeventig gebouwd om daarmee de oude groene ophaalbrug te ontzien en de veiligheid te vergroten voor de fietsers.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten