Zout strooien met 20 graden, je ziet het deze week op de A348 en N317

Foto: archief Studio Rheden

DIEREN – Zelfs als de zon schijnt en het twintig graden zou zijn wordt er deze week op twee wegen zout gestrooid. Het gaat om de parallelweg Doesburg-Dieren (N317) en de A348 tot de afslag Rheden.

Het gaat hier om een proef met zoutstrooien als onderdeel van een aanbesteding. De leveranciers demonstreren hun materieel aan de provincie. Dinsdag werd een eerste proef gehouden en vrijdag gebeurt dit nog een keer.

De parallelweg tussen Doesburg en Dieren wordt gebruikt om de fietspadstrooiers aan het werk te zien. Want de provincie strooit ook op snelfietsroutes en parallelwegen. De A348 wordt gebruikt om het strooien op de hoofdweg te testen.

De strooiauto’s rijden gewoon tussen het verkeer, net zoals in een ‘normale’ situatie. Het kan leiden tot enig oponthoud maar de wegen kunnen gewoon gebruikt worden.

Motorrijders misschien beter even omrijden

Als het mooi weer wordt, zien we meer motorrijders op de weg. Het strooizout kan echter het mooi gepoetste chroom van de motor aantasten. Wie heel zuinig is op zijn motor en meer een mooiweerrijder is, kan daarom maar beter een paar dagen de A348 mijden. Daarna is het zout weer weggespoeld of weggezakt.