Man veroordeeld voor ontucht met meisje (15) op achterbank van auto in Rheden

Foto: Pixabay

RHEDEN – Een 20-jarige man uit Arnhem is door de rechtbank veroordeeld voor het plegen van ontucht met een 15-jarig meisje op een afgelegen parkeerplaats in Rheden. Hij kreeg een gevangenisstraf van negen maanden, waarvan vijf voorwaardelijk opgelegd.

De Arnhemmer maakte een afspraak met het slachtoffer en vergreep zich vervolgens aan haar op een afgelegen parkeerplaats op de achterbank van een auto, terwijl zijn neef voorin de auto zat.

De man maakte volgens de rechtbank misbruik van de kwetsbaarheid van het slachtoffer. ‘Dit is zeer ingrijpend voor het slachtoffer en het moet vernederend zijn geweest dat er een voor haar onbekende jongen bij zat die niet ingreep. De man heeft zich enkel laten leiden door zijn eigen lustgevoelens en kennelijk niet nagedacht over de gevolgen van zijn gedrag.’

De straf die de Arnhemmer kreeg is een stuk hoger dan de werkstraf die de officier van justitie had geeist. Naast de celstraf heeft de man een meldplicht bij de reclassering en moet hij zich laten behandelen.

Ook moet hij het slachtoffer een schadevergoeding van 3.000 euro betalen.