Rhedense schoolkinderen herdenken oorlogslachtoffers

Foto: Studio Rheden

RHEDEN – Op maandag 16 april 2018 is het 73 jaar geleden dat de gemeente Rheden werd bevrijd. Om de oorlogsslachtoffers te herdenken en de bevrijding te vieren, wordt er op op deze dag om 10.00 uur een bijeenkomst georganiseerd op de Algemene Begraafplaats Heiderust in Rheden.

Leerlingen van verschillende basisscholen, veteranen, het Rhedens Seniorenorkest, de burgemeester en wethouders en iedereen die dat wil, herdenken en eren allen tijdens de Tweede Wereldoorlog omgekomen oorlogsslachtoffers, militairen en verzetsmensen.

Een aantal kinderen dragen een gedicht voor en burgemeester Carol van Eert houdt een toespraak. Daarna worden er kransen gelegd en volgt een defilé langs de monumenten. Voor en na de plechtigheid speelt het Rhedens Senioren Orkest (RSO).