Vanuit de lucht: de aanleg van de nieuwe rotonde in Velp

Foto: Martin de Jongh

VELP – De nieuwe rotonde die wordt aangelegd op de kruising Arnhemsestraatweg, Nordlaan en Daalhuizerweg in Velp begint al vorm te krijgen. Dat is duidelijk te zien op foto’s die vanuit de lucht zijn gemaakt.

De kruising is sinds halverwege maart al afgesloten. De aanleg van de rotonde volgt op de werkzaamheden op de Arnhemsestraatweg tussen de kruising en de Hoofdstraat. Die weg is al sinds januari dicht.

Dit deel van de Arnhemsestraatweg krijgt een nieuwe riolering en daarnaast wordt de weg aangepast. Tussen de fietspaden en de weg komt een betonrandje. Ook de middenberm wordt opgeknapt.

Foto: Martin de Jongh

De aanleg van de rotonde gaat tot begin mei duren. Daarna gaat de rotonde en de Arnhemsestraatweg weer open. Vervolgens worden de Daalhuizerweg, Nordlaan en het deel van de Arnhemsestraatweg in de richting van Arnhem ook aangepakt.