Spankerenseweg in Dieren drie weken dicht

Foto: Martin de Jongh

DIEREN – De Spankerenseweg in Dieren is ter hoogte van het kruispunt met de Kanaalweg (provinciale weg N786) sinds maandagochtend afgesloten. Dit duurt tot uiterlijk zondag 13 mei.

De afsluiting is nodig om de riolering te vervangen en het kruispunt met de aansluiting op de Kanaalweg (N786) opnieuw in te richten. Om veiligheidsredenen geldt de afsluiting voor alle verkeersdeelnemers, dus ook fietsers en voetgangers.

Het verkeer kan omrijden via de Harderwijkerweg, de Wilhelminaweg, Imboslaan en de N786 (Kanaalweg). Bedrijven zijn bereikbaar via de Wilhelminaweg en de Spankerenseweg.

De werkzaamheden zijn onderdeel van Traverse Dieren, het verkeersproject om de doorstroming van het verkeer door Dieren te verbeteren. De omgeving van het station wordt aangepakt en daarnaast wordt er een tunnelbak aangelegd.