Wat moet er in het coalitieakkoord in Rheden?

Foto: Martin de Jongh

DE STEEG – De Rhedense politieke partijen VVD, PvdA, CDA, D66 en ChristenUnie zitten aan de onderhandelingstafel om tot een coalitie te komen en zij willen weten wat de inwoners belangrijk vinden.

In een filmpje op Facebook vragen Ronald Haverkamp van de VVD en Gea Hofstede van de PvdA) inwoners om tips voor het coalitieakkoord. In zo’n akkoord komt te staan wat de partijen de komende vier jaar gaan doen.

Alle partijen in de gemeenteraad hadden aangegeven dat zij de inbreng van de inwoners belangrijk vinden en daarom doen de onderhandelende partijen nu een oproep om tips te geven. De tips kunnen worden doorgegeven via e-mail, Facebook en per post.

Als de vijf partijen tot een akkoord komen dan kunnen zij een nieuw college van burgemeester en wethouders vormen. Formateur Niels Joosten onderhandelt met de partijen.