Vanuit de lucht: zo ziet Traverse Dieren er nu uit

Foto: Martin de Jongh

DIEREN – Van uit de lucht is goed te zien hoe het verkeersproject Traverse Dieren vordert. Sinds 2015 wordt er al aan het project gewerkt om uiteindelijk de doorstroming van het verkeer in Dieren te verbeteren.

Er zijn al veel veranderingen zichtbaar. De Burgemeester de Bruinstraat (N348) heeft een 600 meter lange open tunnelbak. Er zijn drie overkappingen; een van 150 meter en twee van 20 meter. Het verkeer kan nog dit voorjaar door de tunnel rijden.

Verder is de weg tussen Ellecom en Dieren verlegd en bij Ellecom is een rotonde aangelegd. Ook het stationsgebied is al aangepakt. Er is een voetgangersbrug over de N348 aangelegd en er komt een parkeergarage. De brug is al open en de parkeergarage wordt dit voorjaar in gebruik genomen.

Het hele project is pas in 2020 klaar.

Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh