Streeknieuws

Gemeente voor het eerst vertegenwoordigd bij dodenherdenking in Velp en Ellecom

Foto: Studio Rheden

VELP – Bij de dodenherdenking in Velp en Ellecom op vrijdag 4 mei is voor het eerst de gemeente Rheden officieel vertegenwoordigd. Tot nu toe was dit niet het geval en daarom zette het voormalig raadslid Ada Spaargaren van D66 dit met succes op de agenda.

Het college van burgemeester en wethouders is altijd aanwezig bij de herdenking bij het monument in het Rozenbos in Rheden waar de officiële herdenking wordt gehouden. Dit is volgens Spaargaren historisch zo gegroeid. Bij de dodenherdenking in het Villapark in Velp en bij het Joods monument in Ellecom werd namens de gemeente Rheden nooit een krans gelegd.

Luister hier naar het gesprek met Spaargaren op Studio Rheden Radio.

Inhoud niet beschikbaar.
Accepteer cookies door op Accepteren in de banner te klikken

Bij de laatste raadsvergadering voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart stelde vertrekkend raadslid Ada Spaargaren vragen hierover en met succes. De gemeente Rheden stuurt nu twee raadsleden naar de dodenherdenking in Velp als officiële vertegenwoordiging. ‘Ik zit niet meer in de raad, maar ik mag nog wel samen met een ander (voormalig red.) raadslid, Henk Molenaar van de SP, de krans leggen’, zegt Spaargaren. Ook bij de herdenking bij het Joods monument in Ellecom zal een raadslid aanwezig zijn.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten