Gemeente voor het eerst vertegenwoordigd bij dodenherdenking in Velp en Ellecom

Foto: Studio Rheden

VELP – Bij de dodenherdenking in Velp en Ellecom op vrijdag 4 mei is voor het eerst de gemeente Rheden officieel vertegenwoordigd. Tot nu toe was dit niet het geval en daarom zette het voormalig raadslid Ada Spaargaren van D66 dit met succes op de agenda.

Het college van burgemeester en wethouders is altijd aanwezig bij de herdenking bij het monument in het Rozenbos in Rheden waar de officiële herdenking wordt gehouden. Dit is volgens Spaargaren historisch zo gegroeid. Bij de dodenherdenking in het Villapark in Velp en bij het Joods monument in Ellecom werd namens de gemeente Rheden nooit een krans gelegd.

Luister hier naar het gesprek met Spaargaren op Studio Rheden Radio.

Bij de laatste raadsvergadering voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart stelde vertrekkend raadslid Ada Spaargaren vragen hierover en met succes. De gemeente Rheden stuurt nu twee raadsleden naar de dodenherdenking in Velp als officiële vertegenwoordiging. ‘Ik zit niet meer in de raad, maar ik mag nog wel samen met een ander (voormalig red.) raadslid, Henk Molenaar van de SP, de krans leggen’, zegt Spaargaren. Ook bij de herdenking bij het Joods monument in Ellecom zal een raadslid aanwezig zijn.