Kanaalweg in Dieren tot en met woensdag dicht

Foto: Martin de Jongh

DIEREN – De Kanaalweg (N786) ter hoogte van het kruispunt met de Spankerenseweg in Dieren is vanaf maandag 19:00 uur tot uiterlijk woensdag 17:00 uur afgesloten voor alle verkeer. Doorgaand verkeer Spankerenseweg vanaf de N786 (Kanaalweg) wordt omgeleid.

Om veiligheidsredenen geldt de afsluiting voor alle verkeersdeelnemers. De afsluiting valt precies in de meivakantie waardoor er minder hinder is voor de Dierenaren, aldus de provincie.

Foto: provincie Gelderland

Alternatieve routes

Er zijn omleidingen ingesteld. Het doorgaande verkeer richting Zutphen en Arnhem volgt de omleidingsroute via de N786-Imboslaan-Harderwijkerweg-N348. Het doorgaande verkeer richting Eerbeek volgt de omleidingsroute via de N348-Harderwijkerweg-Imboslaan-N786.

Vanuit Dieren centrum is de route via de Harderwijkerweg en Wilhelminaweg. Fietsers en voetgangers kunnen via de Zuider Parrallelweg- Enkweg en de Spankerensebrug- Geitenbergweg.

Bedrijven

Bedrijven aan de Spankerenseweg blijven bereikbaar via de Wilhelminalaan en de Spankerenseweg. Lindegas en bedrijven Rinaldostraat zijn via de N786 (Kanaalweg) wel bereikbaar.

Foto: Martin de Jongh

Werkzaamheden bij de Edybrug

De afsluiting is nodig omdat er werkzaamheden worden verricht bij de Edybrug. Het is onderdeel van de nieuw aan te leggen riolering.