Pinksterfestival in Brummen start zaterdag 19 mei

Foto: Sjef Verhoeven / Jutberg

BRUMMEN – In Brummen wordt in het weekend van zaterdag 19 mei tot en met maandag 21 mei het Pinksterfestival gevierd. Dat betekent weer veel kraampjes, cabaretiers, muzikanten, fietstochten, shantykoren, kunst, dans en veel theater.

De 25e editie van het festival zal plaatsvinden in hartje van Brummen.

Hoewel het gewoonlijk start op de zaterdag met het TheaterDiner, zal het dit jaar starten op vrijdag 18 mei voor de allerjongsten in de theaterwagens. Leerlingen van basisscholen uit de buurt krijgen die dag veel leerzame optredens te zien.

Er wordt ook gefietst op de zaterdag.  Vanuit Brummen fietst u langs de uiterwaarden van de IJssel naar Zutphen. Verder komt u tijdens de 41 kilometer lange rit onder andere in Olburgen, Doesburg en Leuvenheim.