Twee mannen in Dieren de weg wijzen eindigt in een brutale beroving

Foto: Studio Rheden

DIEREN – Beroofd worden van je laptop en telefoon terwijl je iemand de weg probeert te wijzen. Het gebeurde maandag bij een bushalte op de Harderwijkerweg in Dieren.

Het slachtoffer stond rond 07.10 uur op de bus te wachten, toen twee mannen bij hem kwamen staan. Een van hen vroeg hem in gebrekkig Engels of hij wist waar de Fazantlaan was. Om de mannen verder te helpen, pakte het slachtoffer zijn telefoon uit zijn broekzak om de straat op te zoeken.

Op hetzelfde moment trok een van de mannen zo hard aan de schoudertas van de Dierenaar, dat het hengsel knapte. De dader rende direct met de tas met daarin de laptop de struiken in, richting de Breukinklaan.

De andere man bedreigde het slachtoffer en griste zonder iets te zeggen de telefoon uit zijn hand en verdween ook in de richting van de Breukinklaan.

Het slachtoffer kon aan de politie een goed signalement geven van de twee daders. De man die de laptoptas heeft meegenomen was een kleine man van ongeveer 1.60 meter, tussen de 30 en 35 jaar. Hij had een fors postuur met een bol gezicht en een dikke, brede neus. De dader was kalend, met nog een beetje donker haar aan de zijkant en bovenop zijn hoofd en hij had een stoppelbaard. Hij droeg een donkerblauw trainingspak.

De man met het mes was ongeveer even lang als de andere dader en ook tussen 30 en 35 jaar oud. Hij had donker haar en een rechthoekige kaak. Hij had donker haar, meer dan dader 1, en had een stoppelbaardje. Dader 2 droeg een zwart trainingspak.

De politie zoekt mensen die de beroving hebben gezien of aan de hand van het signalement van de twee mannen mogelijk weten wie het zijn.