Streeknieuws

Zorgorganisaties Innoforte en Vreedenhoff willen fuseren

Foto: Omroep Gelderland

VELP – Zorgorganisaties Innoforte in Velp en Vreedenhoff in Arnhem willen fuseren. Zij beginnen onderzoek of een fusie haalbaar is.

Innoforte heeft vier verzorgingshuizen in Velp en Vreedenhoff is nog een zelfstandig verzorgingshuis in Arnhem. Ook helpen zij ouderen die nog thuis wonen. De Raden van Toezicht van beide organisaties steunen het onderzoek.

Zorg is aan het veranderen

Volgens Christel Welling van Innoforte en Wout Oldhoff van Vreedenhoff blijven ouderen steeds langer thuis wonen. Daardoor veranderen verzorgingshuizen steeds meer in verpleeghuizen waar ouderen binnenkomen met een zwaardere en meer complexe vraag naar zorg.

Met een fusie zeggen de organisaties in de toekomst de continuïteit van de zorg te kunnen waarborgen, maar ook een beter passend en meer gevarieerd aanbod te kunnen bieden aan ouderen. Verder hopen zij zo een beter antwoord te kunnen geven op het groeiend tekort aan geschoold personeel.

Extern onderzoek

Voor het onderzoek wordt een externe partij in de arm genomen. De verwachting is dat eind dit jaar of begin volgend jaar duidelijk is of een fusie haalbaar is.

Ondernemingsraden, cliëntenraden, medewerkers, vrijwilligers, ouderen en hun contactpersonen zijn inmiddels op de hoogte gebracht.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten