Arnhemsestraatweg en nieuwe rotonde in Velp gaan woensdag open

Foto: Martin de Jongh

VELP – De Arnhemsestraatweg in Velp gaat samen met de nieuwe rotonde vanaf woensdag open. Aannemer Netters Infra verwacht dat uiterlijk aan het eind van de middag de eerste auto’s er weer kunnen rijden.

De Arnhemsestraatweg zit al sinds januari tussen de Ommerhofselaan en de Nordlaan/Daalhuizerweg dicht. De weg is volledig opnieuw ingericht en er ligt een nieuwe riolering.

De komende dagen wordt de weg nog geasfalteerd en woensdag aan het eind van de middag moet het werk klaar zijn.

Ook is dan de nieuwe rotonde klaar. In maart ging de kruising met de Daalhuizerweg en de Nordlaan dicht voor de aanleg van de rotonde.

Foto: Martin de Jongh

De werkzaamheden gingen niet zonder slag of stoot. Ondernemers in het centrum klaagden over omzetverlies, omdat volgens hun klanten wegbleven.

Ook werden er bekeuringen uitgedeeld, omdat automobilisten en fietsers geen boodschap hadden aan de afzettingen. Auto’s reden over de tijdelijke busbaan en fietsers pakten de stoep.

Foto: Studio Rheden

De omleidingen zijn nog niet voorbij. Na woensdag wordt begonnen met de herinrichting van de Daalhuizerweg en daarna met de Nordlaan. Ook het deel van de Arnhemsestraatweg in de richting van Arnhem wordt nog aangepakt.