Streeknieuws

Nieuw college in Rheden: VVD, CDA, PvdA, D66 en ChristenUnie zijn eruit

Foto: Martin de Jongh

DIEREN – De gemeente Rheden heeft een nieuw college van burgemeester en wethouders. VVD, CDA, PvdA, D66 en ChristenUnie hebben woensdag in Dieren hun handtekening gezet onder het coalitieakkoord.

De wethouders zijn Ronald Haverkamp van de VVD, Marc Budel van het CDA, Gea Hofstede van de PvdA en Dorus Klomberg van D66. De ChristenUnie levert geen wethouder.

De VVD kwam bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart als grootste partij uit de bus. De partij ging van vier naar vijf zetels en mocht daarom het voortouw nemen om een nieuwe coalitie te vormen.

Na gesprekken met alle politieke partijen ging de VVD met PvdA, CDA, D66 en ChristenUnie aan de onderhandelingstafel zitten. Woensdag werd duidelijk dat de partijen tot een akkoord zijn gekomen met als titel ‘Rheden geeft energie’.

Foto: Martin de Jongh

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten