Streeknieuws

Weer berenklauw in Rheden, de plant waar je brandblaren van kan krijgen

Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – Langs het water van De Laak bij de IJsselsingel  in Rheden is de berenklauw weer opgedoken. De plant kan gevaarlijk zijn voor mensen en dieren en daarom wordt de plant daar weggehaald.

Mannen in beschermde kleding halen de berenklauw weg. De bescherming is niet voor niets. De sappen van de plant kunnen op de huid ernstige brandblaren veroorzaken. Wanneer het sap in de ogen komt, kan iemand zelfs blind worden.

Ook dieren moeten uitkijken voor deze plant, vorig jaar heeft een hond ernstige verwondingen opgelopen in dit gebied.

De berenklauw wordt eerst weggehaald waar mensen komen om te vissen of de hond uit te laten. Later worden ook andere plekken in de buurt onder handen genomen.

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten