Natuurmonumenten organiseert wandeling voor kinderen

Foto: Dies Goorman

RHEDEN – Kinderen van 7 tot 12 jaar kunnen mee op bomentocht. Samen met de gids start de tocht bij Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden op zondag 3 juni van 14.00 tot 16.00 uur.

Wist je al dat bomen praten met elkaar, niet met woorden, maar met luchtjes. Wanneer een eik wordt aangevallen door een insect maakt hij zijn blad bitter. Maar het opvallende is dat andere eiken in de buurt dat vervolgens ook gaan doen. Dat betekent dat een eik dus het speeksel van een insect kan herkennen. En dat hij in staat is om anderen te waarschuwen.

Kosten voor deelname aan deze activiteit voor volwassenen zijn 4 euro voor leden van Natuurmonumenten en kinderen van OERRR en 7,00 voor niet-leden. (Omdat dit een kinderactiviteit is: 1 begeleider per kind.) Aanmelden kan via: www.natuurmonumenten.nl/kinderen