Streeknieuws

Vissen dood in vijver Velp, brandweer spuit water bij

Foto: Omroep Gelderland

VELP – De brandweer spoot deze zaterdag vers water in de vijvers bij de President Kennedylaan/Rijnstraat in Velp. Dat gebeurde nadat meerdere vissen dood boven kwamen drijven.

Het zuurstofgehalte in het water is te laag en dat zorgt ervoor dat onder andere karpers dood zijn gegaan. Het verse water dat de tankautospuiten van de brandweer in de vijver spoten, moet de zuurstof doen toenemen.

Hoge temperaturen, weinig zuurstof

Een tekort aan zuurstof in het water is een vaker voorkomend probleem wanneer het een aangesloten periode erg warm is. Door de toenemende temperaturen van het water, neemt de hoeveelheid zuurstof in het vijverwater af. Hoe hoger de temperatuur van het water, des te lager het zuurstofgehalte, met vissterfte als gevolg.

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten