Vissen dood in vijver Velp, brandweer spuit water bij

Foto: Omroep Gelderland

VELP – De brandweer spoot deze zaterdag vers water in de vijvers bij de President Kennedylaan/Rijnstraat in Velp. Dat gebeurde nadat meerdere vissen dood boven kwamen drijven.

Het zuurstofgehalte in het water is te laag en dat zorgt ervoor dat onder andere karpers dood zijn gegaan. Het verse water dat de tankautospuiten van de brandweer in de vijver spoten, moet de zuurstof doen toenemen.

Hoge temperaturen, weinig zuurstof

Een tekort aan zuurstof in het water is een vaker voorkomend probleem wanneer het een aangesloten periode erg warm is. Door de toenemende temperaturen van het water, neemt de hoeveelheid zuurstof in het vijverwater af. Hoe hoger de temperatuur van het water, des te lager het zuurstofgehalte, met vissterfte als gevolg.