Voor één keer door de nieuwe tunnelbak in Dieren lopen

Foto: Martin de Jongh

DIEREN – Veel mensen maakten zondag gebruik van de unieke mogelijkheid om dwars door de nieuwe tunnelbak in Dieren te lopen. Komende zaterdag kan het verkeer er voor het eerst doorheen en als voorproefje mocht iedereen een kijkje nemen tijdens een open dag.

De tunnelbak is één van de belangrijkste onderdelen van Traverse Dieren, het verkeersproject om de doorstroming van het verkeer door Dieren te verbeteren.

600 meter lange tunnelbak

Het verkeer in Dieren loopt nu regelmatig vast tijdens de spits en met een 600 meter lange tunnelbak voor het doorgaande verkeer moet dit tot het verleden behoren. De tunnelbak heeft drie overkappingen; een van 150 meter en twee van 20 meter.

Foto: Martin de Jongh

Finn en Liselotte

De 9-jarige Finn uit Dieren en de 9-jarige Liselotte uit Ellecom mochten zondag als eersten door de tunnelbak lopen. Zij waren hiervoor uitgenodigd. Onder begeleiding van de Gelreband konden ook andere bezoekers vanaf Het Rhedens een vaste route lopen.

Foto: Martin de Jongh

Parkeergarage

Naast de tunnelbak konden bezoekers ook een kijkje nemen in de nieuwe parkeergarage bij het station. Tot nu toe moesten automobilisten tot ongenoegen van omwonenden in de omgeving parkeren. De parkeergarage gaat 25 juni open.

Naam voetgangersbrug

Er was ook een kraam waar belangstellenden een naam konden achterlaten voor de voetgangersbrug. Uit alle suggesties wordt later een selectie gemaakt, waarop in het najaar gestemd kan worden. De gekozen naam wordt later op de brug aangebracht.

Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh
Foto: Martin de Jongh