Drukte verwacht na opening tunnelbak in Dieren

Foto: Martin de Jongh

DIEREN – De nieuwe tunnelbak in Dieren gaat zaterdag open, maar het verkeer moet de komende weken nog wel rekening houden met vertraging.

De 600 meter lange tunnelbak bij het station is aangelegd, zodat het doorgaande verkeer tussen Arnhem, Zutphen en Apeldoorn beter kan doorstromen.

Nog niet merkbaar

Dat effect zal de komende weken nog niet merkbaar zijn, waarschuwt de provincie. Door de afbouw van de kruispunten Harderwijkerweg en Wilhelminaweg wordt ook lokaal autoverkeer door de tunnel geleid.

Dieren blijft bereikbaar

Alle bestemmingen in Dieren blijven bereikbaar, maar dat betekent wel extra drukte op de Burgemeester Willemsestraat, de Zutphensestraatweg, de Doesburgsedijk en in de nieuwe tunnelbak.

Nog even doorbijten

De planning is dat eind juni het kruispunt Harderwijkerweg klaar is en eind juli de kruising met de Wilhelminaweg. Voor voetgangers en fietsers blijft het mogelijk om de spoorwegovergang Harderwijkerweg te gebruiken.

Navigatie uit

De provincie adviseert om niet op de ‘automatische’ piloot te rijden, maar goed op de omleidingsborden te letten en het navigatiesysteem uit te zetten.