Streeknieuws

Rheden krijgt een peuter- en kleuterpad in buurttuin

Foto: Pixabay

RHEDEN – Het dorp Rheden krijgt een peuter- en kleuterpad in de buurttuin aan de Zwarteweg. Het pad wordt zaterdag officieel geopend door de nieuwe wethouder Marc Budel.

De buurttuin wordt door vrijwilligers onderhouden en is onder meer bedoeld als ontmoetingsplek. Om ook kinderen bij de buurttuin en de natuur te betrekken is er een pad aangelegd.

Peuters en kleuters kunnen vanaf zaterdag spelenderwijs de natuur en de moestuin ontdekken door over het pad te lopen. De opening is om 10.30 uur en daarna zijn er tot 12.15 uur allerlei activiteiten voor de peuters en kleuters.

Daarnaast houdt de gemeente Rheden een plantjesactie. Zo’n 450 huishoudens rond de buurttuin hebben een waardebon gekregen die ze, samen met een tegel uit hun tuin, kunnen inruilen voor een plantje. De gemeente wil met de actie inwoners stimuleren om in hun tuinen stenen te vervangen voor planten.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten