Rheden krijgt een peuter- en kleuterpad in buurttuin

Foto: Pixabay

RHEDEN – Het dorp Rheden krijgt een peuter- en kleuterpad in de buurttuin aan de Zwarteweg. Het pad wordt zaterdag officieel geopend door de nieuwe wethouder Marc Budel.

De buurttuin wordt door vrijwilligers onderhouden en is onder meer bedoeld als ontmoetingsplek. Om ook kinderen bij de buurttuin en de natuur te betrekken is er een pad aangelegd.

Peuters en kleuters kunnen vanaf zaterdag spelenderwijs de natuur en de moestuin ontdekken door over het pad te lopen. De opening is om 10.30 uur en daarna zijn er tot 12.15 uur allerlei activiteiten voor de peuters en kleuters.

Daarnaast houdt de gemeente Rheden een plantjesactie. Zo’n 450 huishoudens rond de buurttuin hebben een waardebon gekregen die ze, samen met een tegel uit hun tuin, kunnen inruilen voor een plantje. De gemeente wil met de actie inwoners stimuleren om in hun tuinen stenen te vervangen voor planten.