Zaterdag schaapscheerdersfeest in Rheden

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden

RHEDEN – Het 51e schaapscheerdersfeest in Rheden wordt dit jaar gehouden op zaterdag 16 juni. Voor de 16e keer wordt het georganiseerd door Herman Bremer en Jack Mijnheere van stichting BreBo.

De schapen komen ’s morgens om 9 uur vanuit de schaapskooi op de Posbank met de herders naar beneden begeleid door de March & Showband Rheden. De schapen worden bij het Wapen van Rheden opgewacht door het Rhedens Fanfarekorps.

Na een openingswoord van de Stichting BreBo en Burgemeester Carol van Eert, wordt de schaar overhandigd aan de herders. Die zullen dan circa 100 schapen met de schaar van hun vacht ontdoen.

Daarna barst het Schaapscheerdersfeest los en dit duurt tot ca. 17.00 uur. Verdeeld over 4 straten staat er een grote braderie met ca. 150 kramen en verkoopwagens. Kinderen kunnen sumoworstelen bij de Rhedense Pioniers en er is weer een draaimolen en een springkussen te vinden op het dorpsplein.

Foto: Martin de Jongh / Studio Rheden