Streeknieuws

Nieuwe parkeergarage bij station Dieren gaat maandag open

Foto: Martin de Jongh

DIEREN – Als de werkzaamheden allemaal volgens planning verlopen, gaat maandag om 9.30 uur de nieuwe parkeergarage bij het station in Dieren open.

De parkeergarage heeft 340 parkeerplaatsen, die zijn verdeeld over twee parkeerlagen. Op het benedendek zijn drie invalidenplaatsen en acht elektrische oplaadpunten, die uitgebreid kunnen worden tot 26. De parkeergarage is dag en nacht open.

Foto: Martin de Jongh

Eerder deze maand konden bezoekers al een kijkje nemen in de garage tijdens een open dag.

Parkeeroverlast in Oranjebuurt

De parkeergarage is een uitkomst voor de bewoners van de Oranjebuurt. Die hadden veel overlast van reizigers die een plekje zochten voor hun auto.

Oude parkeerterrein gaat dicht

Het oude parkeerterrein aan de noordkant van station Dieren blijft open tot 27 juni. Daarna is het definitief gesloten.

Verzet tegen sloop huizen

Foto: Martin de Jongh

De plannen hadden wel wat voeten in de aarde. Voor de bouw moesten enkele huizen worden gesloopt. Vorig jaar januari wist de gemeente de laatste woning aan de Noorder Parallelweg in haar bezit te krijgen.

De bewoners hadden zich jarenlang verzet tegen de verkoop van hun woning. Daardoor liep de bouw twee jaar vertraging op.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten