Maximumsnelheid op Weerdsdijk in Havikerwaard naar 60 km per uur

Foto: Google Streetview

DE STEEG – Op de Weerdsdijk in de Havikerwaard bij De Steeg gaat de maximumsnelheid omlaag naar 60 km per uur. Ook komen er fietsstroken. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders van Rheden besloten.

De gemeenteraad had het college in maart gevraagd om de plannen nog een keer te bespreken met de bewoners en de belangenvereniging De Steeg en Havikerwaard, omdat er twijfels waren over het draagvlak. Naar aanleiding van de nieuwe gesprekken heeft het college besloten om de plannen door te zetten.

Er komt een 60 km zone op de Weerdsdijk tussen de komgrens van De Steeg en de op- en afritten van de A348. Ook worden er fietsstroken aangelegd en er wordt onderzocht wat de consequenties van een vrij liggend fietspad zijn. Daarmee moet de Weerdsdijk veiliger worden voor fietsers.