Wilde zwijnen in Nationaal Park Veluwezoom

Foto: Pixabay

RHEDEN – Leer meer over het leven van wilde zwijnen en ga woensdag (18 juli) met de gids mee op zoek naar de wilde zwijnen in Nationaal Park Veluwezoom. De activiteit begint met een presentatie over het leven van wilde zwijnen. Aansluitend maken we een stevige wandeling van ongeveer 6 km.

Dan gaat de gids op zoek naar wilde zwijnen en de sporen die ze achter laten. Dit is een avond activiteit van 19.30 tot 22.00 uur voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar. Deze start vanaf Bezoekerscentrum Veluwezoom in Rheden.

Kosten voor deelname voor volwassenen zijn 7 euro voor leden van Natuurmonumenten en 10 voor niet-leden. Kosten voor deelname voor kinderen van leden en kinderen van OERRR zijn 5 euro en voor kinderen t/m 12 jaar niet-lid € 8,00.

De gids neemt een kijkje in de leefwereld van het wild zwijn. Over de paringstijd met de strijd om het vrouwtje, de kraamkamer, zijn uiterlijk, het karakter, de sterk ontwikkelde zintuigen en het sociale gedrag van wilde zwijnen.

Tijdens de wandeling vertelt de boswachter boeiende verhalen over het wild zwijn. Hoewel geen garantie gegeven kan worden dat de wilde zwijnen zich tijdens de wandeling laten zien, weet de boswachter wel de beste plekken waar de kans groot is ze te ontmoeten. Aanmelden moet via Natuurmonumenten.nl.