Ome Joop’s Tour loopt dit jaar weer door Rheden

Foto: Ome Joop’s Tour

RHEDEN – Ome Joop’s Tour is al jarenlang een begrip in Arnhem en omgeving. Dit jaar loopt de tour ook door de gemeente Rheden. Wie de renners wil zien moet maandag 23 juli naar Arnhem. Daar klinkt bij het stadhuis het startschot voor de 68e editie. 

De route is op het laatste moment aangepast. Vrijdag (20 juli) werd pas bekend dat de route dit jaar ook via Velp, Rheden en De Steeg loopt. De deelnemers fietsen dan richting Ulft waar de eerste overnachting is. 

Ome Joop’s Tour is een jaarlijkse wielerjeugdronde voor kinderen in de leeftijd van tien tot twaalf jaar. De editie van 2018 brengt de kinderen dit keer via de Achterhoek, Overijssel, Drenthe helemaal tot in Groningen, waarvandaan met een nostalgische NS trein ‘De Hondekop’ richting De Efteling wordt gereisd.

De deelnemers aan Ome Joop’s Tour zijn jongens en meisjes die geen of nauwelijks vakantiemogelijkheden hebben. Wie mee wil kan zich nog inschrijven op www.omejoopstour.nl.