Streeknieuws

Totale maansverduistering goed te zien boven Rheden

Foto: Martin de Jongh

RHEDEN – De totale maansverduistering was vrijdagavond goed te zien in de regio. Op de dijk aan de IJssel bij Rheden stonden tientallen mensen naar boven te kijken om een glimp van de maan op te vangen.

In eerste instantie leek de bewolking roet in het eten te gooien, maar later op de avond was de maan alsnog goed te zien. Met fotocamera’s, verrekijkers en telescopen werd de zogeheten bloedmaan, met Mars er net onder, gevolgd.

Door de maansverduistering werd de maan bloedrood. Dit komt niet vaak voor. De eerst volgende keer is in januari 2019.

Foto: Martin de Jongh

Foto: Martin de Jongh

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten