Vuurverbod op begraafplaatsen vanwege droogte

Begraafplaats Heiderust in Rheden. Foto: archief Studio Rheden / Martin de Jongh

RHEDEN – Op de drie begraafplaatsen in Rheden, die eigendom zijn van de gemeente, geldt sinds begin deze week een vuurverbod. Dat betekent dat brandende kaarsen, waxinelichtjes in een lantaarn en sigaretten voorlopig uit den boze zijn op de laatste rustplekken in de gemeente.

Aanleiding is de extreme droogte van de laatste weken. Het risico op brand is daardoor zeer groot. Het verbod geldt voor de begraafplaats aan de Lentsesteeg in Rheden en die aan de Harderwijkerweg/Bernard Zweerslaan en de Imboslaan in Dieren.

Er zijn nog meer bijzondere begraafplaatsen in de gemeente Rheden. Het lokale bestuur raadt ook voor die plaatsen af open vuur te gebruiken. Ook het weggooien van brandende of smeulende sigarettenpeuken wordt sterk afgeraden.