Streeknieuws

Oproep in Dieren: ‘stuur naaktfoto’s’

Foto: Robert Goeli

DIEREN – ‘Creativiteit zo op de vroege ochtend’, noemt Robert Goeli het op Twitter. Op station Dieren is met klinkers de tekst ‘send nudes’ (stuur naaktfoto’s red.) gemaakt. Naast de tekst vormen klinkers de vormen van een penis.

De actie verwijst naar het Belgische snapchataccount ‘Gentstudent’. Via het sociale medium worden onder meer naaktfoto’s gedeeld en verspreid. De oproep is dan ook duidelijk op het station van Dieren: stuur ze op!

‘Er flitsen in een rotvaart tientallen blote borsten, konten en grappige huisdieren voorbij’, schreef de Belgische krant Het Laatste Nieuws eerder. Mensen sturen een foto op naar het account, die het vervolgens weer deelt met al haar volgers. Zo komen de vaak pikante foto’s in een klap bij duizenden jongeren terecht.

In Nijmegen was lange tijd een soortgelijk account actief onder de naam ‘Nimmastudent’. Veelal seksueel getinte foto’s van Nijmeegse studenten werden daarmee verspreid. Dat account is diverse malen offline gehaald.

Of de teksten op station Dieren lang blijven liggen is twijfelachtig. Stratenmakers hebben de klinkers nodig voor de bestrating van een stuk grond bij het station, zo is te zien op de foto.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten