Streeknieuws

Gestolen urn van moeder nog steeds niet gevonden

Foto: Khaw Mong Ru

DIEREN – Khaw Mong Ru deed twee weken geleden een emotionele oproep: breng de urn van mijn moeder terug. Die urn werd gestolen bij het crematorium in Dieren en is nog steeds niet terecht.

Inmiddels worden door het hele land pamfletten opgehangen om de urn terug te krijgen. In Dieren, Amersfoort, Apeldoorn en Enschede zijn papieren opgehangen met de tekst: ‘Laat alsjeblieft de as van onze moeder achter in het nisje.’ Het is een directe oproep aan het adres van de dader. De familie hoeft de urn niet terug, maar hoopt dat degene die het op zijn geweten heeft de as terugbrengt.

De urn werd dus gestolen uit het nisje bij het crematorium in Dieren, daar werd geschokt op gereageerd op de diefstal. ‘Dit gebeurt nooit. Hier zit zoveel emotionele waarde aan, echt verschrikkelijk’, zei Theo de Natris van het crematorium eerder.

Ook de politie is druk met de zaak. Een woordvoerder laat weten dat er verschillende tips zijn binnengekomen na het incident. ‘Het onderzoek loopt, maar de urn is nog niet terecht.’

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten