Streeknieuws

Sluiting Kanaalweg in Dieren verrast ondernemers

Foto: Studio Rheden

DIEREN – Ondernemers in Dieren en Spankeren zijn verrast door het verkeersbesluit wat is genomen voor de uitvoering van de laatste fase van Traverse Dieren. De Kanaalweg gaat vanaf 3 september ter hoogte van de spoorlijn maar liefst 14 maanden dicht. Er komt een spoortunnel onder de huidige overgang in de kanaalweg.

Dit geeft binnen het dorp veel overlast van vrachtverkeer en veroorzaakt veel verkeersbewegingen op de Harderwijkerweg en wellicht de Spankerenseweg. Deze wegen worden ook veel gebruikt door de scholieren.

Het verkeersbesluit is aan het begin van de vakantieperiode gepubliceerd en inspraak was mogelijk tot 15 augustus. Tegen het besluit zijn 3 bezwaren ingediend.

Ondernemersvereniging DELS heeft inmiddels een toezegging van wethouder Klomberg (D66) van de gemeente Rheden dat er op korte termijn alsnog een informatiebijeenkomst gaat komen.

Komende maandagmiddag gaat de kruising Spankerenseweg -Kanaalweg en de nieuwe Edybrug weer open.

Het verkeer kan dan nog 6 dagen doorrijden waarna de spoorwegovergang op de Kanaalweg maar liefst 14 maanden dicht gaat.

Foto: Studio Rheden

Foto: Studio Rheden

Foto: Studio Rheden

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten