Langgekoesterde wens in vervulling; extra bad voor ouderen en kinderen in Velp

Foto: Gemeente Rheden

VELP – Ouderen, kinderen en andere mensen die lekker rustig willen poedelen in Velp krijgen zeer waarschijnlijk een eigen zwembad. De gemeente heeft daarvoor geld gevonden.

Het gemeentebestuur wil het doelgroepenbad toevoegen aan het nieuwe wedstrijdbad aan de Gruttostraat. Dankzij een beweegbare bodem kunnen er mensen van alle leeftijden in terecht en is de watertemperatuur constant 32 graden. Volgens de gemeente werd er vanuit diverse doelgroepen al lange tijd aangedrongen op een extra bad voor hen.

‘Vooral met het oog op de vergrijzing is het belangrijk dat Rheden inzet op revalidatie en preventie. Dit doelgroepenbad levert een mooie bijdrage hieraan’, schrijft het college van burgemeester en wethouders. Ook komt er nog een peuter- en kleuterbad.

Het geld voor het doelgroepenbad wordt betaald uit het budget dat normaal voor huishoudelijke hulp en extra zorg wordt gebruikt. ‘Dit gaat niet koste van andere voorzieningen’, haast het college zich erbij te zeggen. Velp verwacht dat door de komst van het bad minder mensen een beroep doen op het budget voor extra zorg.

Het nieuwe zwembad moet begin 2020 klaar zijn.