Paddenstoelencursus voor beginners

Foto: Jannie de Jong / IVN

RHEDEN – Paddenstoelen lijken uit het niets te verschijnen. Je kunt ze overal tegenkomen. Het meest in de herfst. Daarom organiseert IVN Oost-Veluwezoom eind september een korte paddenstoelencursus die bestaat uit twee lesavonden en twee excursies.

Tijdens de lesavonden wordt ingegaan op de vraag wat zijn paddenstoelen, hun vormenrijkdom, de groeiwijze, de rol van paddenstoel in de natuur, de voortplanting en hun relatie met andere planten. Ook wordt verteld waar u op moet letten als u met hulp van een paddenstoelenboek de naam of familie van een paddenstoel wilt opzoeken.

De cursusavonden zijn op de woensdagavonden 26 september en 10 oktober in het gebouw de Klaproos aan de Korenbloemstraat 21 IN  Rheden. De excursies zijn op de zaterdagmiddag 29 september en 13 oktober.

De kosten voor deze cursus zijn vijfentwintig euro per persoon. Aanmelding graag voor 19 september 2018. Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht op www.ivnoostveluwezoom.nl.