Kindercentra Puck&Co uit Velp doet bolderkar in de ban

fOTO: Puck&Co

VELP – Kindercentra Puck&Co doet de Stint in de ban nadat het voertuig in Oss betrokken was bij een ongeval op een spoorwegovergang waarbij vier kinderen om het leven kwamen. In de gemeente Rheden is één Stint in gebruik bij een vestiging in Velp.

De vestiging van Puck&Co in Velp doet de Stint in de ban tot duidelijk is de oorzaak van het ongeval is geweest. Tot die tijd worden kinderen niet meer met de elektrische bolderkar vervoerd.

De Stint is een elektrische bolderkar waarmee tot 10 kinderen kunnen worden vervoerd. De wagens hebben een topsnelheid van 17 km/u en een actieradius van 25 kilometer. De karretjes zijn voorzien van gordels en er kan een overkapping op worden geplaatst. Ook zijn er varianten die bij gemeentes worden gebruikt voor het inzamelen en opruimen van afvalbakken en zwerfvuil. Een andere variant wordt ingezet bij PostNL bij de postbezorging.