Zondag start de 24ste editie van de Posbankloop

Foto: Posbankloop

ROZENDAAL – Op zondag 30 september wordt de 24ste editie van de Posbankloop georganiseerd. De hardlopers kunnen weer kiezen uit twee afstanden, namelijk de 6km en de 15km. De wedstrijdloop van 6KM start om 13.00 uur en om 14:00 uur start de 15 km.

Deelnemers starten op de Rozendaalselaan door een levensgrote Tijgerkop. Daarna volgt er een parcours met verrassend veel hoogtemeters. De Emmapiramide wordt tijdens de Posbankloop omgedoopt tot de muur van Aalbers. Er is een tijdmeting op de steilste klim van de Posbankloop over een segment van 500 meter.

Dit jaar doen er weer 2500 deelnemers mee, 34% loopt de 6km en 66% loopt de 15km.

Voor 250 jeugdige lopers wordt een Kidsrun georganiseerd vanaf 12:15 uur waarbij er gekozen kan worden tussen respectievelijk 500m of 1000m. Ze krijgen ook een startnummer, mogen ze door de Tijgerkop rennen en en ontvangen een Posbankloop medaille. Bij de finish is weer een horeca plein met picknick tafels en zorgt een DJ voor de muziek.

Foto: Renée Tijdink / Posbankloop