Asbestschakel start ook in gemeenten Rheden en Rozendaal

Foto: Pixabay

RHEDEN – De Coöperatie Asbestschakel is maandag officieel gestart. Vanaf nu kunnen ook mensen uit de gemeenten Rheden en Rozendaal via de website makkelijk een offerte maken om hun dak te laten saneren en vervangen. Ze zien direct wat de prijs gaat zijn. In de Asbestschakel werken Gelderse bedrijven en overheden samen om de sanering voor dakeigenaren makkelijker te maken.

‘We regelen alles. Van de saneerder tot vergunningen en van de daklegger tot inventarisatiebureau.’ zegt Jeroen Klinkhamer van de Asbestschakel.nl.

‘Met de asbestschakel wordt de stap om een asbestdak te saneren kleiner, daardoor kunnen we mensen sneller overtuigen hun dak daadwerkelijk aan te pakken. Dat is hard nodig, want we hebben nog heel veel asbestdaken te gaan.’ aldus Gelders milieugedeputeerde Bea Schouten

In Gelderland ligt nog zo’n 20 miljoen vierkante meter asbestdak. Volgens een wet die het Rijk heeft aangekondigd, moet dit allemaal voor 2024 gesaneerd zijn. De provincie heeft daarom 4 miljoen euro uitgetrokken om de sanering sneller te laten gaan.

De provincie Gelderland trekt 4 miljoen euro uit om de sanering van asbestdaken te versnellen. Zo zijn alle daken in Gelderland in kaart gebracht en is onderzocht of mensen de sanering van hun dak kunnen financieren. Momenteel onderzoekt de provincie ook hoe er meer saneerders opgeleid kunnen worden en wordt er gekeken naar een financiële regeling om asbestsanering te combineren met duurzaamheid.