Streeknieuws

Velp krijgt doelgroepenbad bij nieuw zwembad

Foto: Martin de Jongh

VELP – De gemeenteraad van Rheden heeft ingestemd met het toevoegen van een doelgroepenbad en een peuterbad aan het nieuwe zwembad in Velp. Volgens de gemeente Rheden voldoet dit bad aan een sterke behoefte vanuit de inwoners. Zowel gebruikers als huisartsen als fysiotherapeuten hebben hierom verzocht.

De financiering van het doelgroepenbad wordt gedaan vanuit een Wmo-budget dat de raad daarvoor al eerder beschikbaar stelde.

De afgelopen jaren zijn met dit budget al diverse voorzieningen, zoals dorpshuizen, de PlusBus en Het Raadhuis gerealiseerd. Daarnaast zijn diverse openbare gebouwen, zoals sporthal De Dumpel toegankelijk gemaakt.

Marc Budel, wethouder Sport: “Ik ben blij voor onze inwoners dat er een nieuwe zwembad met doelgroepenbad en peuterbad komt in Velp. Onze aanpak, door Wmo-geld in dit bad te investeren, is misschien wel uniek te noemen in Nederland. Ik ben er trots op dat we dit bad op deze manier kunnen realiseren. En wie weet is dit wel een idee voor andere gemeenten.”

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten