Burgemeester reikt Koninklijke Erepenning uit

Burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden. Foto: Martin de Jongh

DIEREN – Burgemeester Carol van Eert reikt zaterdag om 19.30 uur een Koninklijke Erepenning uit aan het bestuur van het Dierens Mannenkoor. De uitreiking vindt plaats tijdens het 50-jarig jubileumconcert in de Ontmoetingskerk aan de Admiraal Helfrichlaan in Dieren.

Het Dierens Mannenkoor is opgericht op 30 september 1968. Het Dierens Mannenkoor geeft regelmatig concerten zoals kerstconcerten, concerten in het Musis Sacrum, bij de jaarlijkse dodenherdenking op het Rozenbos in De Steeg, galaconcerten, herfstconcerten en bevrijdingsconcerten.

Foto: Dierens Mannenkoor

Koninklijke Erepenning
De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger. De Erepenning wordt slechts verleend ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar van de vereniging of instelling.