Kinderuitje in het Gelders Geologisch Museum in Velp

Foto: Geologisch Museum

VELP – In het Gelders Geologisch Museum in Velp kunnen kinderen van 6 tot en met 12 jaar in de herfstvakantie op dinsdag 16 oktober fossieltjes zoeken en op donderdag 18 oktober worden de steentjes gekraakt.

Fossieltjes zoeken is een precies karwei. Met een loep en pincet mogen de kinderen kalkgruis, afkomstig uit het Bekken van Parijs, onderzoeken. Wie goed zoekt, ontdekt kleine fossieltjes uit het Eoceen, zoals schelpjes, ammonieten of vissenpoepjes. De vondsten kunnen onder de microscoop worden bekeken.

Steentjes kraken gebeurt met een apparaat, dat de kinderen zelf mogen bedienen. Het is spannend, wat je in het binnenste van de steen zult aantreffen. De kans is groot dat je kleine, schitterende stukjes vindt. Dit zijn mineralen, waar Kees uitleg over zal geven.

Het museum is te vinden aan Parkstraat 32 in Velp. Kijk voor meer info op www.Geologischmuseum.nl.