Streeknieuws

ProRail gaat 6 onbewaakte overwegen sluiten met betonblokken

Foto: Studio Rheden

RHEDEN – ProRail gaat onbewaakte overwegen zelf afsluiten met betonblokken. Topman Pier Eringa wil nog niet zeggen om welke overwegen het gaat. In de gemeente Rheden zitten nog 6 onbewaakte overwegen.

De spoorbeheerder zegt het wachten op lokale besluitvorming beu te zijn. Het afsluiten begint volgens Eringa volgende week.

De dertig gevaarlijkste overwegen zonder bomen en bellen gaan volgens de topman sneller dicht dan aanvankelijk gedacht. Ook als de inspraakprocedures nog niet allemaal zijn afgerond. Eringa vindt het onverantwoord om nog langer af te wachten tot iedereen is uitgepraat. In Gelderland zijn 33 onbewaakte overwegen waarvan 6 in Rheden. Het streven is dat er uiterlijk in 2021 geen onbewaakte spoorwegovergangen meer zijn.

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten