Bibliotheek geeft gratis cursus Digisterker

Foto: Pixabay

DIEREN – De overheid doet steeds meer via internet en moedigt burgers aan om hier gebruik van te maken via hun DigiD. Het gebruiken van deze persoonlijke, digitale sleutel van de overheid is echter voor veel mensen een probleem.

Daarom biedt de Bibliotheek Veluwezoom vanaf 25 oktober een vierdelige, gratis cursus Digisterker, die je leert werken met de elektronische overheid. De cursus vindt plaats in dorpshuis Willem de Zwijger in Rheden.

De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2,5 uur. Je leert stapsgewijs ervaring opdoen met het werken met de elektronische overheid. Aan bod komen onder meer: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken en vinden, inloggen op overheidswebsites van bijvoorbeeld de gemeente, het pensioenfonds, het UWV en de Belastingdienst. En je leert hoe je toeslagen aanvraagt of online een afspraak maakt.

Om te kunnen deelnemen aan de cursus moet je wel enige ervaring hebben met het werken met internet en kunnen omgaan met een toetsenbord en een muis. Kijk voor meer info op www.bibliotheekveluwezoom.nl/digisterker. Van te voren aanmelden is noodzakelijk.