Streeknieuws

Burgemeester samen met brandweer op kraamvisite

Foto: Lotte Geerlings

DIEREN – Burgemeester Carol van Eert bezocht afgelopen maandag (15 oktober) de familie Verhaaff in Dieren. Hij overhandigde hen, samen met René Bierman van Brandweer Gelderland-Midden, een ‘brandweerkoffertje’ voor de geboorte van hun dochter in het kader van de Nationale Brandpreventieweken.

Tijdens deze weken is er extra aandacht voor nieuwe ouders. De familie Verhaaff deed deze maand als eerste aangifte van een geboorte.

Ieder jaar in oktober vinden de jaarlijkse Brandpreventieweken plaats met dit jaar als motto ‘Hé, doe de deur dicht!’. Deze slogan doelt op het feit dat rook en vuur minder snel verspreiden als je de binnendeuren van je woning sluit.

Hierdoor heb je langer de tijd hebt om te vluchten. Extra aandacht is er voor jonge ouders, die de binnendeuren juist vaak open laten om hun baby te horen. In het ‘Brandweerkoffertje’ zit een rookmelder, voorlichting en een aardigheidje.

Reageren is niet mogelijk

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten