Geen treinverkeer tussen Arnhem en Zutphen in het weekend

Foto: Studio Rheden

DIEREN – In het weekend van 26 tot en met 29 oktober wordt er zowel overdag als ‘s nachts gewerkt aan het project ‘Onderdoorgang Kanaalweg Dieren’. In deze periode wordt er ook op andere locaties aan het spoor gewerkt. Hierdoor is er geen treinverkeer mogelijk op het traject Arnhem-Zutphen. De vervoerder zet bussen in.

De aannemer verwijdert dan de spoorwegovergang aan de Kanaalweg (N786) definitief. Daarnaast worden damwandplanken in de grond gebracht ter voorbereiding op de daadwerkelijk bouw van de onderdoorgang.

De onderdoorgang, die parallel aan het Apeldoorns Kanaal komt te liggen, gaat de gelijkvloerse spoorwegovergang in de Kanaalweg (N786) vervangen. Om deze te kunnen bouwen verwijdert BAM de spoorwegovergang en komen er damwandplanken onder het spoor, zodat er een bouwkuip gemaakt kan worden. Ook wordt er een bovenleidingsmast vernieuwd.

Combinatie van werkzaamheden
Spoorwegbeheerder ProRail combineert meerdere werkzaamheden aan het spoor op het traject Arnhem-Zutphen, zodat de hinder voor reizigers beperkt blijft. Zo worden er in deze treinvrije periode onder andere ter hoogte van station Dieren enkele wissels vernieuwd, in De Steeg een bovenleidingsmast vervangen, in Brummen een overweg vernieuwd en diverse seinen aangepast.