Familiewandeling van mierenhoop tot paardenpoep

Foto: Karin Otermann

VELP – IVN Oost-Veluwezoom houdt zondag 21 oktober een familiewandeling door de bossen bij de Zijpenberg bij Velp. De wandeling start om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats de Zijpenberg langs de Beekhuizenseweg ten noorden van Velp.

Tijdens de wandeling zie je hoe de bosmier zijn nest heeft gemaakt, waar de zwijnen een bad nemen en hoor je waarom dode bomen zo belangrijk zijn voor de natuur. En je gaat op zoek naar zwijnenharen en paardenpoep.

De wandeling rond de ruïne Herikhuizen is ongeveer 4 kilometer lang en duurt ongeveer 2 uur. Let op: het gebied is heuvelrijk met ongelijke ondergrond. De wandeling is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Aanmelden is niet nodig en deelname is gratis. Kijk voor meer info op www.ivnoostveluwezoom.nl