Oratoriumkoor Veluwezoom zingt in dorpskerk van Rheden

Foto: Wikimedia Commons / Michelverbeek

RHEDEN – Oratoriumkoor Veluwezoom verzorgt op zondagmiddag 28 oktober om 15.30 uur, onder leiding van Ab Weegenaar, een concert in de Rhedense Dorpskerk.

Het Oratoriumkoor Veluwezoom – een koor van ca. 65 zangers en inmiddels afkomstig uit de wijde omgeving van Dieren – richt zich op het uitvoeren van oratoria en andere christelijke werken uit het klassieke repertoire van de muziek.

Op het programma van het concert staan werken van ondermeer Thomas Attwoord, Charles Villiers Standford (The Lord is my Shephard), Charles Gounod (O, divine Redeemer), Peter Cornelius, Anton Bruckner (Messe in c), alsook van Joseph Rheinberger (Morgen- en Abendlied), Edward Elgar en Ralph Vaughan Williams. Het laatste onderdeel (Psalm 100) zal deels gezamenlijk met het publiek worden gezongen.

De toegang tot dit concert is vrij. Kijk voor meer info op Dorpskerkrheden.nl.