Streeknieuws

Subsidie voor theatervoorstellingen op landgoederen Gelders Arcadië

Foto: Pixabay

RHEDEN – In de maanden mei tot en met september van 2019 en 2020 komen er op de landgoederen van Gelders Arcadië 40 theatervoorstellingen van Muziektheater ‘De Plaats’ uit Arnhem. Dit is mogelijk door subsidie van de Provincie Gelderland voor Rheden en Rozendaal en drie andere gemeenten.

Samen krijgen de gemeenten 300.000 euro toegekend voor de organisatie van het Cultuur- en Erfgoedpact Gelders Arcadië. De gemeenten ontvangen samen 244.000 voor een landGOEDfestival. Nog eens 56.000 euro is beschikbaar voor aanvullende activiteiten als een buitenbioscoop op de landgoederen of een marathon door Gelders Arcadië.

Met de organisatie van dit landGOEDfestival willen de gemeenten het verhaal over landgoederen vertellen met locatietheater, waarbij het landgoed de inspiratie vormt voor de voorstellingen.

In 2019 doen mee: Zijpendaal (Arnhem), Middachten (De Steeg), Tuin de Lage Oorsprong (Renkum), Arboretum Belmonte (Wageningen) en Rosendael.(Rozendaal)

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten