Innoforte start met Fijn-proevers

Foto: Innoforte

VELP – Stichting Innoforte introduceert speciaal voor cliënten met kauw- en slikproblemen een nieuw voedingsconcept, ontwikkeld door Fijn-proevers. Belangrijk in dit concept is dat Innoforte deze mensen vanaf nu een gevarieerder aanbod in smaken kan doen.

Mireille van Breemen, diëtiste van ParaGo Innoforte.: “Lekker eten vinden onze cliënten belangrijk. Maar mensen met kauw- en slikproblemen konden wij niet eerder variatie in smaak bieden. Zij moesten het doen met zoete producten zoals vla en kwark.

Nu hebben we ook hartige smaken zoals bijvoorbeeld Italiaanse kaas, zachte zalm, frisse komkommer en zachte tonijn. Ook zijn ze verrijkt met eiwit en energie.

Cliënten hoeven daardoor niet veel te eten om toch de juiste voedingswaarden binnen te krijgen. Dankzij de fijne structuur hoeven zij ook minder te kauwen. Voor gezonde mensen is het niet voor te stellen hoeveel energie kauwen kost. Bovendien laten de producten minder vocht los in de mond waardoor verslikken voorkomen wordt. Allemaal pluspunten die ook voor deze groep cliënten eten weer tot een feestje maakt.”